Actueel nieuws Schoolplein

Opening van het project De Schoolschrijver

Door op 9 februari 2017

Vrijdag 3 februari werd het project feestelijk geopend. Alle leerlingen verzamelden zich in het MFC van de school. Hier keken zij samen met de ouders naar de feestelijke maar ook spannende opening.

Meester Albert las de eerste bladzijden van het boek Pierewiet sluiten? Dat nooit! Hij vertelde onder andere over de kakkerlakkenrace.

Fabiën van de Ham heeft dit boek geschreven en is dit jaar onze schoolschrijver. Voor dit boek deed Fabiën inspiratie op bij de Doezoo in Leens. Ton van der Made heeft haar veel vertelt over het runnen van de opvang. De hoofdpersoon in het boek toont dan ook overeenkomsten met Ton van der Made.

Ton van der Made was daarom te gast bij de opening. Hij vertelde dat sommige dingen in het boek echt gebeurd zijn. Daarnaast had hij een aantal dieren meegenomen, zoals een reuze wandelende tak, een reuzenslak en een reuzenpad, ook had hij een mini Boa constrictor mee genomen. Hij vertelde hier zeer beeldend over, erg leuk en best spannend voor de kinderen.

Hierna werd Fabiën van der Ham door Ton van der Made als Schoolschrijver gehuldigd en kreeg ze de sjerp om. Als afsluiting stelden een aantal leerlingen haar vragen. Fabiën van der Ham vertelde dat zij een jaar heeft gedaan om “Pierweiet sluiten? Dat Nooit!” te schrijven. Haar kinderen zijn heel belangrijk voor Fabiën van der Ham, die neemt zij daarom mee naar een onbewoond eiland.

Fabiën van der Ham is gespecialiseerd in het filosoferen met kinderen. Dit gaat zij ook in de groepen 4 t/m 8 doen. Ook zal zij samen met de kinderen een boek schrijven. In de andere klassen zal zij iets doen met prentenboeken.

Op 3 maart is er een inloopochtend voor ouders. Een paar kinderen zullen dan iets laten zien wat er gemaakt is. Daarnaast zal Fabiën op creatieve wijze vertellen en laten zien hoe je met kinderen kan praten over boeken. Ook de leerkrachten zullen een leuke workshop krijgen.

Na deze feestelijke en spannende opening dus op naar de leuke en inspirerende activiteiten van het project!!!

TAGS
GERELATEERDE BERICHTEN
Tuikwerd got talent

12 mei 2017

Korfbal

7 februari 2017

Scholentoernooi

6 februari 2017

Kerstviering

26 december 2016

Sinterklaas 2016

3 december 2016

Gymnastiek

17 november 2016

De leerlingenraad

27 september 2016

Musical ‘Herrie op het eiland’

14 juli 2016

Delfsail

8 juli 2016